Saturday, June 29, 2013

Jalan - Jalan Ganu Kiteee..

Kali ni aku pegi jalan-jalan Terengganu pulak.Banyak jalan la aku nih. Abih duit kot jalan jer. Huhu.. Bukan plan nak pegi jalan-jalan pun, plan asal nak pegi hantar barang zury jer. Orang bagi peruntukan so kite kene la ambil kesempatan. Banyak kot barang dia, penuh kereta.

Perjalanan bermula dengan bacaan Bismillah pada awal pagi. Tak pagi sangat pun , dalam pukul 7.30 am dari Gambang. Kami plan ikot jalan pantai sebab nak santai-santai jer. Dengan kelajuan 80km/h pukul 9 sampai area Cherating. Berenti sarapan jer, tak pegi pantai pun. Macam awal sangat jer nak pegi jalan2 pantai. Lepas tu terus je ke rumah zury dekat Marang. Lepas simpan-simpan barang die n makan tengah hari dalam pukul 3 tu baru keluar pagi jejalan area Kuala Terengganu. Sempat pegi 2 3 tempat jer pun.

1st sekali zury bawak aku pegi jalan Pantai Pandak kat Chendering. Cantik pantai tuh bersih jer pastu de batu - batu sesuai la nak photoshot. hehe.

Panas terik.. Hitam jadinyer
Dah panas sangat kat situ, kami pun pegi Kuala Terengganu. Dia bawak aku pegi Masjid Terapung. Aku dah pernah pegi, tapi tak pernah ade gambar. So, amik gambar 2 3 keping terus pegi tempat laen.
Tempat seterusnya Masjid Kristal. banyak masjid kat sini. semua ok kecuali masjid kristal. Toilet die amat teruk n masjid tak pasang aircond. hehe.

 Pastu kami pegi Masjid Putih tuk mandi smayang n terus balik Gambang sebab da malam.
Sekian perjalanan di Terengganu. Kempunan nak makan kopok lekor. da malam cari xjumpak..

No comments:

Post a Comment